BESIX Infra en Van den Berg dagen leerlingen PTS Boom uit in de Innovatiecampus

28 May 2021

Het afgelopen schooljaar namen acht Vlaamse scholen het tegen elkaar op in de Innovatiecampus, een wedstrijd georganiseerd door Accent, Fluxlab en Maker Faire om jongeren bewust te maken van het belang en de waarde van STEM-richtingen en technische beroepen. Acht toonaangevende Belgische bedrijven leverden een innovatievraagstuk uit het echte leven, om de jongeren uit middelbare scholen te stimuleren om aan de slag te gaan en creatieve oplossingen te bedenken.

Zo daagden BESIX Infra en Van den Berg de leerlingen van PTS Boom uit met de vraag "Maak van je eigen stad een duurzame stad die klaar is voor de toekomst".

Twee klassen van het tweede middelbaar namen de uitdaging aan en bedachten niet één, maar wel twee innovatieve oplossingen.

Overkapping A12

Door deze drukke baan te overkappen, kunnen zachte weggebruikers veiliger oversteken, zal de luchtkwaliteit in de omgeving verbeteren en vermindert de geluidsoverlast. De ruimte boven de overkapping zal ingericht worden als een park met wandel- en fietspaden, een vijver, een ontmoetingsplaats voor de omwonenden en een speeltuin. Voor het filteren van de uitlaatgassen in de tunnel stellen de leerlingen voor om panelen met mossen tegen de wand te plaatsen zodat de lucht door de mossen gezuiverd wordt.

De technotrash

Ofwel, de slimme vuilbak. Deze ingenieuze vuilbak opent en sluit automatisch op basis van een sensor. Ook handig is dat de vuilbak zelf aangeeft of er nog plaats is om iets bij te gooien en via ledverlichting op de voorkant, krijgt de gebruiker een gulle lach in ruil voor het gebruik ervan. Leuk toch?!

Niet alleen wij zijn enthousiast over het werk van deze leerlingen, ook de jury was helemaal overtuigd van hun aanpak, de uitwerking en de voorstelling van dit project. Zo overtuigd dat ze hen beloonden met een knappe tweede plaats in de wedstrijd!

Proficiat PTS Boom met deze mooie prestatie!

Als je het ons vraagt, is het PTS Boom al helemaal mee met de BESIX filosofie: Excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld.
 

Member of logo